Kemisk peeling

Kemisk peeling kan vara effektiva för ålderstecken, såsom åldersfläckar och rynkor, förbättra akne och ytlig akneärrbildning, och de är också mycket effektiva på exfoliering och utjämning av huden, samt förbättring av hudens struktur. 

Visste du att en kemisk peeling effektivt kan förbättra din hudstruktur och hudkvalitet? Peelingen rensar bort döda hudceller, ger fukt åt huden, stimulerar produktionen av hyaluronsyra och kollagen samt åstadkommer en upplevelse av minskad porstorlek. Behandlingen kan även reducera finare linjer och rynkor samt motverka oönskad pigmentering och acneärr. 

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika typer av syror samt enzymer som kan användas i olika behandlingar som tex hudföryngring och hudförbättring. Man kan använda sig utav både rena syror som vanligtvis är mandelsyra, mjölksyra samt salicylsyra. Alla syror har olika egenskaper och molekylstorlekar. Desto mindre molekylerna är desto djupare går dem ned i huden. Därför är det avgörande att behandlaren gör en grundlig analys vart i huden problemet sitter - ytligt eller djupt?

Det finns även blandade syror, så kallade multisyror. Där är fler olika syror kombinerade för att jobba på olika mål i huden. 

Utvecklingen har gått framåt inom kemisk peeling och man har idag vetenskapliga kunskaper om vilka ämnen som bör användas och deras effekter. Många kemiska peelingar är aha-behandlingar, där en eller flera aha-syror ingår i den kemiska peelingen. Starkare kemiska peelingar innehåller ofta TCA, triklorättiksyra.

Resultatet efter kemisk peeling blir en jämnare hudyta med mer lyster och fuktighet. Efter avslutad peelingbehandling ökar hudens upptagningsförmåga vilket ökar effekten av framtid a behandlingar. 

På Skin & Glow erbjuds olika typer av AHA peelingar beroende på vad som ska uppnås. De är anpassade för olika hudtyper se nedan: 

Acneproblem bestående (AHA) mandelsyra och (BHA) salicylic syra.   

Antiage peeling bestående av (AHA) mandel syra och glycolsyra.

Solskador/pigmentering bestående av (AHA) lacticyl syra, mandelsyra och glycol syra.

Ibland kan kemisk peeling kombineras med micropeneedlingsbehandling för bästa resultat.

Pris 850kr, 30 min