Skinboosters/Profhilo

Med åren bildar kroppen lägre halter hyaluronsyra samt kollagen och huden mister därmed sin elasticitet. Man injicerar därför fillers eller skinbooster i hudens rynkor och fåror för att återskapa den förlorade volymen,  samt för att återfå sitt naturliga och ungdomliga utseende. När man arbetar med skinbooster så  injicerar man det med hjälp av olika tekniker i det yttersta hudlagret. 

Vill man skulptera eller forma ansiktet då gör man det istället med hjälp av fillers tex ansiktskonturering som kindben, käklinje, näsa och haka samt eftertraktade läppförstoringar eller djupare rynkor. 

Ny lag gällande fillers behandllingar

OBS! From 1 juli 2021 så får Skin & Glow inte göra fillers behandlingar längre, då den ny lagen trädde i kraft där endast legitimerad personal som läkare, tandläkare och sjuksköterska får uföra dessa. 

Däremot så går skinbooster bra då man utför med mesoterapi ytligt i hudens yttersta lager och då med vitaminer men inte korslänkad hyaluronsyra (fillers). Även andra behandlingar går bra att göra som tex mesoterapi, microneedling, plasmalift, infuzion. 


PROFHILO/Skinboosters


PROFHILO är utvecklad med IBSA patenterande NAHYCO-teknik, som har en av de högsta koncentrationerna av hyaluronsyra (64mg / 2ml) och ger långvarig effekt utan tillsats av cross-länkande substanser. PROFHILO uppfyller EU kraven och FDA-kraven, den är biokompatibel och integreras i vävnaden och återställer nivån av hyaluronsyra som naturligt finns i huden. 

Klinisk data bekräftar att hudens struktur, elasticitet och fuktbalans förbättras med omedelbar uppstramande verkan. vilket ger en naturligt föryngrande effekt. Minimal återhämtningstid.

PROFHILO kan bl a användast i ansikte, hals, på handrygg, "gäddhäng" på överarmar, dekolletage. 

Behandling

 PROFHILO Rekommenderas som en kur på 2 behandlingar med 4-6 veckors mellanrum för att se optimalt resultat. Individuella variationer förekommer. 

Optimala behandlingsområden är ansikte och hals men även andra områden kan behandlas med goda resultat. 

Före behandling 

Bedövningssalva kan fås på plats. 

För bibehållet resultat rekommenderas en behandling var 6:e månad.

Efter behandlingen kan man få små knölar i huden med hyaluronsyra som sjunker ner i huden inom ca 12-24 timmar. 

Blåmärken kan förekomma.

De skinboosters som finns att välja är: RRS eyes, RRS Hyalift, Cytocare, NCTF, Sunekos, 


Bra att tänka på!

Om det är första gången som du gör en läppbehandling och är osäker så försök att tänka på siffran 2.

2 - timmar så lång tid tar det ungefär innan bedövningen släpper så försök att undvik att äta eller dricka något under tiden. Vatten går dock bra.

2 - dagars svullnad. 

2 - veckor nu kan du se hur ditt slutresultat kommer att se ut.

2 mån- nu kan du göra en touch up om du skulle vilja.


REVOLAX ™ innehåller bedövning lidokain, och är biologiskt nedbrytbart och icke djurbaserat. 

Revolax är Sydkoreanskt och har funnits sen 2012. Den tillverkas med en unik banbrytande crosslinking-teknik för att skapa omedelbar och långvarig volym, samt gör att det bryts ner jämnt och med en naturlig finish. Du kan förvänta dig de högkvalitativa sydkoreanska standarderna inom alla delar av tillverkningsprocessen och själva produkten. Något som förstärks av ISO1509001 + ISO15013485: 2012.

Revolax fungerar genom att öka volym i ansiktsvävnad för att få ett ungdomligt utseende. De används för att behandla djupa rynkor som nasolabialveck, marionetter eller för volym i kinder, haka och läppar.

Revolax är tillgängligt i 1.1ml. Och varaktigheten är 12-18 månader. Däremot så kan varaktigheten vara betydligt mindre när man har fillers i läpparna, eftersom man rör på munnen ofta. Men det är lika för alla fillers som inte är permanenta.

Fördelar:
+ Innehåller bedövning i sprutan. Vilket en del upplever behagligare.
Lidokain tycks minska blåmärken och svullnad, vilket kan bero på lidokainens antihistamin egenskaper.
+ Mjuk filler och naturligt resultat.

Nackdelar:
- Innehåller bedövning i sprutan så blir mindre fillersprodukt i sprutan.
- Går inte att använda Revolax om man reagerat på lokalbedövning tidigare.

- Vissa blir väldigt svullna första veckan som en reaktion på bedövningen. 

Stylage av Laboratoires Vivacy grundades 2007 i Frankrike och är en av de snabbaste växande fillern i Sverige

Stylage består av hyaluronsyra; ett kroppseget icke-animalisk, ej permanent ämne. Stylage är den senaste patenterade hudfillern och är känt för sin unika IPN-teknologi. Stylage innehåller också en naturlig antioxidant som minskar svullnad och rodnad efter behandling. Antioxidanten Mannitol resulterar i mindre svullnad och rodnad. 

Den används till att fylla ut fina linjer och djupare veck, samt för ökad volym i t.ex. kinder, käklinje, haka och läppar.
Stylage tillverkas i 1ml. Hållbarheten är 9-18 månader.

Hyaluronsyran som används i Stylage för att fylla ut rynkor och skapa volym, är ren och syntetiskt framställd. Ett kroppseget ämne som också existerar i vår kropp inklusive hud. 

Fördelar:

+ Blir fylligare och tydligare effekt. Då det är ett hårdare filler för konturer.
+ Stort utbud av fillers. Så det passar alla delar i ansiktet.

+ Finns både med och utan lidokain

Nackdelar:

- Hårdare filler, som inte ger lika naturligt resultat som med Revolax.

https://skin-and-glow.cms.webnode.se/skinboosters/