Skonsam tandblekning

Såhär går behandlingen till:

Efter att ha fyllt i en hälsodeklaration så går vi igenom processen och tittar på färgkartan över den färg som du har. vi tar förebild och efter bild för att resultatet ska synas.

Du får en skena i munnen och därefter appliceras gum protection gel som skyddar tandköttet. Du får även glasögon som skyddar mot uvljuset.

Därefter appliceras blekningsgelén och lampan.

Du sitter ca 3*15 min.

Efter tandblekningen appliceras en gelé som återförsluter tänderna.

Du kan även köpa till en penna för att efterbehandla tänderna med hemma.


Nu kan du få vitare tänder utan att skada emaljen eller tandköttet!

Den här tandblekningen som vi arbetar med är helt ofarlig och innehåller inte väteperoxid i sig. Produkterna följer därför läkemedelsverkets regler och under själva blekningsprocessen så frisätts max 0,1% väteperoxid. Gelén är även Ph neutral och är därför skonsam mot emaljen. Vi följer även svensk och europeisk lag.

Vissa tänder är dock svårare att bleka än andra, i dessa fall kan fler än en behandling behövas för att uppnå önskat resultat. Extra behandlingar är inte kostnadsfria. Dina tänders kvalitet beror på många orsaker som ålder, ärftlighet, kostvanor, kaffe, te, rökning mm. 

När bör du inte göra en tandblekning?

Du ska inte bleka dina tänder om du behandlas för rotfyllning eller har hål i tänderna, då rekommenderas att du först avslutar behandlingen hos din tandläkare. 

Vid graviditet, amning och kemoterapi finns det ingen dokumenterad risk men man bör ändå vara försiktig. 

Ej tandblekning till någon under 18 år, Isåfall behöver vårdnadshavare vara närvarande. 

Innan behandling

Var noga med att du har rena och nyborstade tänder när du kommer till oss för behandling. 

Efter behandling

Du ska inte äta eller dricka något förutom  vanligt vatten den första timmen. De första 48 timmarna ska du också undvika mat och dryck som innehåller färgämnen som tex: kaffe, te, vin, soja, tobak, morötter, rödbetor eller frätande ämnen som apelsinjuice. Använd inte heller tandkräm som innehåller whitening.

Det är för att dina tänder jobbar på att återställa sin fuktbalans och då är tänderna mer mottagliga för färgämnen. 

Viktigt att tänka på! 

Hållbarheten efter en blekning beror på hur du sköter om dina tänder och på kosthållning, rökning, snusning mm. Det är bra att göra en underhållning efter ca 6 mån.

Om du har fläckar/missfärgningar på tänderna så kan de framträda mer efter en tandblekning pga att man öppnat upp porerna i tänderna. Men de brukar normalt försvinna inom 2 veckor. 

Pris. 1250 kr, 45-60 min

https://skin-and-glow.cms.webnode.se/skonsam-tandblekning/