Plaxpot plasma

​Plaxpot plasmalyft är den hetaste nyheten inom skönhetsindustrin!

Det är en icke kirurgisk behandling men som ger fantastiska resultat. Behandlngen kan både reducera ärr, rynkor och överskottshud.

Med Plaxpot plasma kan man bl.a. behandla följande:

  • Lyft och uppstramning av slapp hud (hängande ögonlock, påsar under ögonen, hängande hud på hals, kinder m.m.)

  • Korrigering av djupare rynkor, fina linjer och ojämn hy

  • Korrigering av ärr, bristningar, milier (platta eller uppvuxna), gropar, pigmentfläckar och andra ojämnheter

  • Behandling av aktiv acne samt acneärr

Till skillnad från många andra apparaturer genererar Plaxpot äkta plasma skapad av en inbyggd plasmagenerator. Då behandlingen har tagit skönhetsbranschen med storm har det uppkommit många aktörer som marknadsför sina tjänster som Plasma. Faktum är dock att mångfalden inte genererar äkta plasma, utan en enkel elbåge skapad av elektrisk högspänning.

Genom att frambringa äkta plasma blir resultatet jämt med mindre risk för komplikationer och snabbare läkningstid. Plaxpot behåller vävnadens vitalitet och verkar för att effektivt strama upp och föryngra huden.

Hur fungerar behandlingen?

En liten plasma-blixt genereras från apparatens spets till huden i mikro-millimeterstorlek. Denna ytliga punkt drar ihop huden i sin omedelbara närhet vilket också minskar överskjutande hud.

Blixten gör små prickar på huden som resulterar i att den överflödiga huden försvinner och oxideras. Huden på behandlingsområdet stramas upp och drar cellerna närmare varandra. Detta är den enda behandlingen som framgångsrikt minskar överskott av hud.

Fördelar jämfört med kirurgi

  • Snabb läkning och återhämtning

  • Ingen risk att för mycket hud tas bort

  • Hudkvalitén på det behandlade området stärks

Efter behandlingen:
Direkt efter behandlingen syns de små brunaktiga prickarna tydligt och viss rodnad och svullnad kan uppstå. Prickarna blir till torra små skorpor som faller av efter 5-7 dagar. Svullnad kan uppstå de första 2-5 dagarna och går ner efter 3-5 dagar, Viss rodnad kan synas på huden i upp till 6 veckor efter behandlingen.

​Eftervård:

Det är viktigt att låta prickarna läka av sig själva, de bör aldrig avlägsnas i förtid eller skrubbas bort. Ingen sportaktivitet, bad, bastu eller liknande tills prickarna är helt läkta. Använd solskyddsfaktor med spf 50 när de små prickarna har lossnat och gärna i upp till ett år efter behandling för att inte riskera hyperpigmentering. Svullnaden bör inte dämpas med kylande, då det motverkar behandlingens åtstramning. Huden bör inte heller utsättas för någon annan behandling eller produkter innehållande aktiva ingredienser på det behandlade området några månader efter behandlingstillfället. 

Använd en lugnande kräm med fukt och gärna spf 50.

Resultat:

Huduppstramningen som uppnås är permanent, även om huden naturligtvis fortsätter sitt åldrande efteråt. Resultatet som uppnås är individuellt beroende av hudtyp, ålder och område som behandlas. Man kan bara strama åt en viss mängd överskottshud vid varje behandlingstillfälle, så personer med mycket slapp hud kan behöva fler behandlingar.